Han förverkligade sin dröm med eget snickeri

Patrik Sundberg sa upp sig från sitt jobb på en industri för att kunna driva ett eget snickeri hemma.

Patrik Sundberg har tillverkat en egen skylt till sin snickeriverkstad.

Patrik Sundberg har tillverkat en egen skylt till sin snickeriverkstad.

Foto: Amanda Ekblad

Arnö2019-10-24 09:34

Patrik Sundberg har sedan två månader jobbat med sitt nystartade snickeri på heltid. Tidigare jobbade han på industrin Stegoplast. 

– Länge har jag känt att jag skulle vilja jobba själv och ha det lugnt och skönt. Jag har sakta men säkert byggt upp det här samtidigt som jag jobbat halvtid. Nu var det tillräckligt färdigt för att börja ta jobb så då sa jag upp mig, berättar Patrik Sundberg. 

I ett snickeri på sin gård tar Patrik Sundberg mot beställningar och tillverkar saker. 

– Det rullar på och det känns på något sätt som jag klivit in i ett vakuum där jag behövs. Facebook funkar jättebra för att sprida min verksamhet. Jag har gjort en reklamkampanj men det är den enda jag behövt göra. 

Patrik Sundberg har alltid varit nytänkande och startade i samma veva som sitt snickeri företaget Gröna fingrar. 

– Det har jag parallellt men det är ju inte säsong för det nu. Jag har tänkt att jag ska hjälpa människor i trädgården. Jag tänker främst seniorer som kan behöva enkel hjälp som gräsklippning och plantering.

På gymnasiet gick Patrik Sundberg Bild och Form och han har också lärt sig mycket av sitt hantverk av sin familj. 

– Hantverket ligger i vår släkt så jag har fått se hur man ska göra under mitt liv. Tack vare min familj så har jag det naturligt, så jag kan bygga vad som helst. Min pappa var också hantverkslärare på en skola i Finland, så jag har varit där och tittat på honom hur man gör. 

Patrik Sundberg är från Upplands Väsby och har tidigare bott i en lägenhet där. Men sedan nio år tillbaka bor Patrik Sundberg bredvid Arnö gamla skola där han också har sitt snickeri. 

– Jag har alltid drömt om att kunna bygga mitt lilla hus och om att bo i skogen och leva som naturmänniska. Det här är den längsta tiden jag har bott på en plats i hela mitt liv och jag tror jag kommer att stanna här. 

Det finns en viss begränsning på de produkter som han kan tillverka vilket gjort att han valt att kalla sitt företag Träform, CNC och detaljsnickeri. 

– Det som sätter gränsen här är storleken. Därför kallar jag det detaljsnickeri. 

I sitt snickeri kan Patrik Sundberg tillverka bland annat skyltar och mindre bord. Förutom det kan han också bygga mindre fraktbara byggnader. Det viktigaste för Patrik Sundberg är att kunna fortsatta bo i lugn och ro på sin gård. 

– Jag strävar inte för att bli rik. Jag vill bara kunna leva och jag tycker om att vara här på gården. 

Patrik Sundberg har byggt ett eget hus på sin trädgård.
Patrik Sundberg har byggt ett eget hus på sin trädgård.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om