Beskattning av sparande: Tänk om!

Nyköping 10 juni 2021 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Pengar behövs till välfärden, vilket neddragningen inom den sociala omsorgen i Nyköping vittnar om. Att man i landet som under decennier noterat topplaceringar i högt skattetryck, måste föra detta på tal väcker tankar.

Oavsett vilken regering vi har och får framöver, är det dags att tänka om. Istället för att införa ännu fler och högre skatter för att finansiera välfärden, borde samtalen på politisk nivå handla om hur och till vad de redan många och redan höga skatter vi har, används. 

Nu vill en socialdemokratisk utredningsgrupp införa tak i det populära ISK-sparandet. Oklart om det är för att pungslå väl bemedlade medborgare på mer pengar eller om det är för att utjämna klyftorna. Två paradgrenar inom socialdemokratin. Nu är det inte miljonärerna och miljardärerna som sparar i dessa fonder, utan vanliga löntagare.

När vanliga sparkonton inte längre genererar någon avkastning, försöker många hitta andra vägar. ISK är en sådan väg, här sparar vanliga löntagare sina surt förvärvade pengar till en egen bostad och inte sällan till en dräglig pension som faktiskt kräver att man sparar utanför de traditionella pensionsformerna. Tänk om!

Stefan Karlsson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Insändare

Insändare: "Jag ser hemtjänstens personal som min familj"

Insändare

Insändare: Nyköpings behandling av äldre invånare

Nyköping

Så slår neddragningarna inom social omsorg

Insändare

Insändare: Neddragningen inom Social omsorg: Hur tänker ni?

Insändare

Insändare: Omöjligt att minska fler tjänster inom Social omsorg

Visa fler