Bryggorna i Lappetorp ingen negativ påverkan på miljön

Insändare 25 november 2021 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag vill tacka Länsstyrelsen för det tuffa och rakryggade beslutet som gjort att cirka 75 stycken båtägare mist sina båtplatser vid Lappetorp.

Jag vill också tacka anmälaren som upptäckte den administrativa miss, angående en miljöprövning om vattenverksamhet, som ligger till grund för hela spektaklet. Enligt en devis som verkar vara ”det inte jag får ska ingen annan få” så har anmälaren lyckats i sitt uppsåt.

Länsstyrelsen har vad jag förstår haft god insyn under hela byggnationen i Lappetorp och även tidigare sagt att området vid bryggorna, citat: ”WV1 är utan särskild betydelse för växt- och djurlivet Det vore välkommet med några svar på om det har ändrats och vad som miljömässigt blir bättre med beslutet att hälften av de sedan länge befintliga bryggorna tas bort?

Jag och min familj bor på Bergö och behöver en båtplats på fastlandet, vilket jag nu inte vet om vi har. Får hoppas på hjälp av Länsstyrelsen, kanske i kraft av sin myndighetsutövning, att säkerställa en plats åt oss i Lappetorp eller i närheten, där vi kan lägga till vid besök i land. 

Även jag förstår att lagar och regler ska följas. Man önskar dock en liten gnutta sunt förnuft och en aning verklighetsförankring mellan raderna men det finns ju tyvärr inte i handläggarnas manualer.

Det är ingen stor marina det gäller utan ett par mindre bryggor!
Det har alltid funnits bryggor i Lappetorp och jag har inte sett någon miljömässig försämring på grund av den utbyggnad som gjorts, tvärt om! Andra åtgärder har synbart förbättrat miljön. Men vad vet jag, jag har bara levt i den här skärgården i 75 år.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa