Dags att byta ut utbildningsnämnden i Oxelösund

Nyköping 23 maj 2020 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Då var det dags igen. Majoriteten i utbildningsnämnden vill inte ta något ansvar utan skuldbelägger tidigare tjänstemän.
Att det får ske öppet på ett kommunfullmäktige är skamligt. I och med det uttalandet skuldbelägger man professionen istället för att ta sitt ansvar som förtroendevald. 
Att sedan prata om att det är för ”stor kostym” när det tydligt framgår att det är brist på en tydlig styrning och kunskap hos politikerna i utbildningsnämnden som är det stora problemet. 
Det kommer få förödande konsekvenser för alla barn och unga som ska slutföra sin skolgång i Oxelösunds kommun om majoriteten ska fortsätta på denna linje.
Hur ska förskola och skola nå målen för likvärdighet när organisationens målstyrning helt har fallerat? Hur ska det systematiska kvalitetsarbetet kunna fortgå när politiker i utbildningsnämnden är för konflikträdda för att fatta tydliga och konkreta beslut? 
Hur ska barnen få den kunskap de har rätt till när alla beslut bara skjuts på framtiden eller undviks? 
Vem ska orka kämpa för barnen i organisationen om politiker får smutskasta den personal som arbetar inom den och slippa ta ansvar för den politik som bedrivs(eller på det sätt som majoriteten verkar tro att demokrati fungerar?
 

Orolig för framtiden

Ämnen du kan följa
Läs mer
Nyköping

Granström: "Rimligt att genomlysning görs"

Nyköping

Så är kommunens nya grepp för landsbygden

Ledare

Släng inte medborgarnas förslag – återvinn i stället

Insändare

Återinför kontantbetalning på Kordinaten i Oxelösund

Debatt

Låt oss tänka till - bjud in föreningslivet

Visa fler