Fiffel fläckar Oxelösund

Insändare2021-09-14 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Oxelösunds kommun har varit inne i en positiv utveckling på flera områden; nya företag etablerar sig, det byggs som aldrig förr och befolkningen ökar. Turismen blomstrar med husbilar och badgäster. Diggiloo dimper ner på Jogersö och skapar publiksuccé. Och folk köar för att komma in på Baklucke-loppisen om tisdagarna under sommaren. För att ta några exempel.

Men allvarliga och chockerande händelser fläckar den ljusa bilden. (2/9 sn.se) Förtroendevalda sviker det förtroende som väljarna gett dem och höga tjänstemän visar sig ha noll koll på självklara regler som de borde kunna utantill om de väcks mitt i natten. Personer som är satta att hantera frågor kring tilldelning av mark måste ha järnkoll, speciellt i Oxelösund där rykten om fiffel tyvärr alltför ofta cirkulerar.

Det finns en politisk majoritet som styr i Oxelösunds kommun, den består av Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Kommunens högste tjänsteman, kommunchefen, ansvarar inför kommunstyrelsen. Allt som nu hänt måste få konsekvenser. Väljarna kräver öppenhet! Lägg alla kort på bordet!