Bemir Brkic, platsansvarig på Dominos nattklubb, har full förståelse för att man måste ta till smittskyddsåtgärder. Men samtidigt tycker han att restriktionerna är inkonsekventa och orättvisa mot krogarna.
– Man blir ju irriterad. På andra verksamheter gäller ju vaccinbevis. Som på evenemang begränsade till 500 personer. Men det blir bara värre och värre för restaurangerna. Varför kan inte vi få ha öppet senare med vaccinpass? säger Bemir Brkic.
Han tycker inte heller att krogarna får någon bra motivering till varför de inte kan få ha öppet senare med vaccinpass.
– Smittan gör ingen skillnad om det är klockan ett på dagen eller klockan ett på natten. Det är ju samma sak, säger han.
Restriktionerna har en stor ekonomisk inverkan på nattklubben. Tanken var att hålla klubben stängd under hela januari då det ändå brukar vara en lugn månad, men i nuläget vet de inte när de kommer öppna igen.
– Vi håller helt stängt nu och kommer inte öppna alls förrän det blir tillåtet att ha riktig nattklubb igen, säger han.
Restaurangchefen på Oliver Twist, Mehmet Agir, berättar att de redan har stängt vid 23 sedan en tid tillbaka och är noga med avstånden mellan gästerna. På vartannat bord i lokalen står det skyltar med stora kryss på för att gästerna ska hålla avstånd.
– Det är tufft med restriktioner, man förlorar jättemycket på det. Men det är ändå bra att det görs så vi kan stoppa sjukdomen. Man måste ju göra någonting för att bli av med den. Så man ska lyssna på vad myndigheterna säger så blir det lättare att bli av med den, säger han.
Men det är inte bara tidigare stängning på kvällarna och krav på avstånd mellan sällskapen som har en inverkan på krognäringen. Även rådet att arbeta hemifrån skadar restaurangerna.
– Många lunchstammisar som annars är här varje dag jobbar ju hemma nu och kanske bara kommer hit en gång i veckan istället för fem. Att man ska jobba hemifrån i ännu större utsträckning nu är det som kommer slå mest mot oss, säger Cornelia Schwieler på Restaurang Ät.
Scandic Stora Hotellets verksamhet påverkas främst av avbokningar av hotellrum i samband med inställda sportcuper. Att det blir kortade öppettider i baren kom heller inte som en chock.
– Om det är nånting vår bransch har lärt oss vid det här laget så är det att hålla örat mot rälsen hela tiden, säger Laura Mellander hotelldirektör på Scandic.