Microcatering kan bli en dyr historia

Så kallad microcatering med hemkörning av mat tillsammans med alkohol kan bli en dyr historia för krögarna. Skriver Micael Söderström, konsulent, Länsnykterhetsförbundet Sörmland.

Så kallad microcatering med hemkörning av mat tillsammans med alkohol kan bli en dyr historia för krögarna. Skriver Micael Söderström, konsulent, Länsnykterhetsförbundet Sörmland.

Foto: Martina Holmberg / TT

Insändare2020-11-26 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Många branscher lider svårt under coronarestriktioner och en av dem är restaurangnäringen. Den 19/11 i SN uppmanar Moderaterna i kommunen att rädda krogarna. Nu behövs nytänkande och kreativitet hävdar de men biter sig samtidigt fast vid att alkohol är räddningen. Var är nytänkandet? Att ta med familjen på restaurang lite oftare, beställa take-away på lunchen kan var och en göra för att rädda krogarna.

Så kallad microcatering med hemkörning av mat tillsammans med alkohol kan bli en dyr historia för krögarna då alkohollagen stipulerar att serveringsansvarig ska vara närvarande under serveringstiden.

Alkohol försämrar både immunförsvaret och omdömet, båda behöver stärkas under rådande omständigheter. Det blir inte bättre av att alkoholen konsumeras i hemmet.

Minskad alkoholkonsumtion och därmed minskat våld i samhället ger samhället mer resurser till vård och omsorg och till omställningsstöd för utsatta branscher.