Rekommendationen – handla ensam om det går

Sörmland 19 april 2021 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

De senaste dagarna har vi alla hört att smittspridningen ökar i Sörmland. Jag har tyvärr noterat att just rekommendationen att "om möjligt - handla ensam för att minska folksamlingar och därmed smittspridning" efterlevs mycket dåligt. Detta kommenterades även i SN 2021-04-09.

Min erfarenhet är att just detta med "om möjligt" och "ensam" är tydligen tänjbara begrepp. Jag har full förståelse om man av vissa praktiska skäl måste ha hjälp av en annan människa. Men i de flesta fallen jag sett är det fullt funktionsdugliga människor (ofta äldre man/hustru) som tillsammans handlar framför allt i matbutiker. Ju fler människor i butiken betyder större smittrisk - hur svårt är det att förstå detta?

Jag är så trött på alla egoistiska människor som inte tar till sig rekommendationen. Varför måste den äkta hälften vara med och bestämma? Jag vågar påstå att detta är mer gällande äldre människor - som borde vara de som förstår att vara försiktiga. Handla efter en inköpslista och låt partnern sitta kvar i bilen och bli bärhjälp när du kommer ut med varorna. Så enkelt - som tydligen är så svårt att genomföra för många.

När jag påpekar detta i matvaruaffären får jag en genant skratt och märkliga svar. Oansvariga medmänniskor - vi måste alla hjälpas åt att hålla smittan ner. 

MAO - handla ensam, håll avstånden och håll ut! 

Rädd för Cononan

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Sörmland

Fördubbling av annonsbedrägerier: "Tacka nej"

Sörmland

Skapa en hållbar vårgarderob – här är de nya trenderna

Sörmland

Inför vårens byggprojekt – så undviker du att bli lurad

Trosa

Ny plattform på Ica Trossen påverkar onlinehandlingen: "Ledsamt att straffas"

Sörmland

Systemets facit för pandemiåret: Ökad försäljning och rekordklirr i kassan

Visa fler