Ska ha tagit stryptag under badplatsbråk

Under bråket ska en 16-åring ha tagit ett stryptag som lett till att en annan tonåring hamnat i ett livshotande tillstånd.

Alkohol och en argumentation över en tjej skulle komma att försätta en tonåring i en livshotande situation efter att han blivit strypt så pass hårt att han svimmat av.

Alkohol och en argumentation över en tjej skulle komma att försätta en tonåring i en livshotande situation efter att han blivit strypt så pass hårt att han svimmat av.

Foto: Joakim Serrander

Nyheter2019-10-15 17:22

Det var under en tidig junimorgon som de båda tonåringarna hamnade i en argumentation, efter att ha druckit en större mängd alkohol. I samband med argumentationen ska den ena tonåringen ha fått motta ett stryptag och kastats i marken. 16-åringen som kastade den andra tonåringen i marken ska därefter ha satt sig på den liggande tonåringen och fortsatt att strypa honom. Vittnen som sett händelseförloppet ska ha försökt att sära på de båda parterna vilket resulterat i att 16-åringen istället motade 10-15 slag mot den andra tonåringen som försökte fly från badplatsen. 16-åringen ska därefter ha jagat ikapp den andra tonåringen och återigen kopplat ett strypgrepp på honom. Ett strypgrepp som enligt ett läkarutlåtande försatt tonåringen i en livshotande situation i och med att greppet varit så pass hårt och varat så pass länge att tonåringen svimmat av.

Den misstänkte har själv vid ett samtal med en larmoperatör medgett att han tagit struptag på den andra tonåringen. I ett senare samtal med polisen uppger 16-åringen även att bråket startat med en argumentation om en tjej. Under samtalet framkommer det även att de båda tonåringarna känner varandra sedan tidigare.

16-åringen var tidigare misstänkt för ett försök till dråp, en rubricering som vid åtalet kom att ändras till två fall av misshandel varav den ena rubricerats som grov. Att rubriceringen ändrats till grov beror på att strypgreppet som 16-åringen ska ha tillfogat lett till att den andra tonåringen svimmat av.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!