Vad har MSB för roll under pandemin?

Nyköping 29 juni 2020 05:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

MSB. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Vad ingår i myndighetens uppgift och ansvar? Bildades myndigheten för att skapa arbete åt en arbetslös generaldirektör?

Jag följer nyhetssändningarna och läser Södermanlands Nyheter varje dag. Man hör och ser en massa människor, en del är specialister, en del är politiker och en del är “förståsigpåare” i största allmänhet uttala sig om coronaviruset.

Åsikterna hos dessa “informatörer”går ibland isär. Frågan jag ställer mig är densamma som Musse Pigg ställer i Kalle Anka filmen på julafton. “Vem är det som kör? I filmen får vi svaret direkt. Långben kör.

Efter fyra månaders coronapandemi, vet i alla fall inte jag vem som kör, men inte verkar det vara MSB, trots myndighetens namn, vilket borde förplikta.

I fall av krigstillstånd (Gud bevare oss) upprättas ett högkvarter och generalstab, som har till uppgift att samordna insatserna. Inte överlämnar man styrningen till regements-och kompanicheferna. (hoppas jag) Dock är det just detta som sker nu, fast på det civila planet.

Var finns styrningen? Skapa en Långben. Det skulle kännas bra att veta vem som kör. 

Musse Pigg

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Nyköping

Subway plockar ner skylten – ny restaurang på väg in: "Kommer öppna till hösten"

Nyköping

Länsstyrelsen: Småbåtshamnen i Lappetorp måste rivas

Fotboll

Comeback för Holster – poäng för Råby Rönö

Innebandy

Spelprogram spikat för lokala lag

Nyköping

Gamla cyklar får nytt liv efter insamling: "Känns helt otroligt"

Visa fler