Vem orkar vara kvar efter all nedskärning i kommunen?

Vem vill och orkar vara kvar efter all nedskärning i Nyköpings kommun? Skriver insändarskribenten. Personen på bilden har ingen koppling till insändaren.

Vem vill och orkar vara kvar efter all nedskärning i Nyköpings kommun? Skriver insändarskribenten. Personen på bilden har ingen koppling till insändaren.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2021-11-26 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Som det ser ut idag så ska det dras ner på personal och även omorganiseras på olika sätt, man kan undra och bli väldigt orolig för hur framtiden kommer se ut för de personer som ska få sitt stöd och omsorg i Nyköpings kommun.

Många som jobbar lämnar idag sin tjänst och söker sig till andra arbeten, man varken orkar eller kan ställa sig bakom den kvalitet som kommer bli och de är både stödassistenter och chefer mm som nu fått nog och tyvärr ger sig av.

De är oroväckande att man kan tillåta och stå bakom en sån här nedskärning - de som fattat detta beslut borde skämmas!!
De är de som bor på olika boenden som kommer bli värst drabbade och de kommer också känna av att personalen inte mår bra, jag undrar hur de beslutar tänker och om de sover gott om natten, de har jag svårt att tro.

Varför tänker man inte längre än näsan räcker? All bra kompetens försvinner och de kommer bli mera avvikelser och Lex Sarah och Maria och mer psykisk ohälsa för de som har rätt till stöd och ha goda levnadsvillkor, enligt LSS lagen och de kommer inte kunna uppfyllas i och med dessa nedskärningar.

Om de finns någon som vill svara eller förklara hur ni tänker ni som beslutat detta så vore både jag och fler med mig tacksamma för ett svar om hur ni kan göra en sån här försämring/nedskärning för de som faktiskt har rätt till ett gott liv enligt LSS lagen.
Och även för personalen som kämpar dag ut och dag in men nu fått nog - jag känner med alla som kommer drabbas av detta och de som är kvar i de här tuffa förhållanden som blivit. Stor Kram.