Bank stänger Nyköpingskontor

Danske bank stänger kontoret i Nyköping den 1 mars nästa år. – Vi anpassar oss för att möta kundernas behov, säger bankens presschef Anna Sundblad.

20 december 2016 11:45

Kontoret i centrala Nyköping har ingen kontanthantering. Två privatrådgivare och fyra företagsrådgivare har stått för servicen till bankkunderna. Men i vår kommer ingen av bankens privatkunder att kunna få hjälp öga mot öga. Anna Sundblad säger att det är en konsekvens av kundernas nya beteenden.

– Vi bygger om vår servicemodell. Digitaliseringen går allt snabbare och kunderna ändrar sitt behov och sina beteenden. Det behöver vi anpassa oss efter. Vi behöver vara effektiva och utnyttja resurserna på det sätt som gynnar kunderna bäst.

Fortfarande finns personer som inte vill sköta sina bankärenden på nätet.

– Visst har vi ett ansvar för att upprätthålla servicen till dem. Vi har informerat kunderna och har nu tre månader på oss att diskutera hur vi kan vara till hjälp för dem på bästa sätt.

Privatrådgivarna i Nyköping flyttar till Södertälje.

– Vi kommer att ha en lokal kvar i Nyköping för våra skog- och lantbrukskunder. Det är ännu inte klart var eller i vilken form den servicen ska organiseras, säger Anna Sundblad.

All personal har erbjudits platser på andra orter. Danske bank har funnits i Nyköping i mer än 20 år och har 3000 privat- och företagskunder här.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa