Fem semlor skickades nyligen med tåget till Göteborg. De togs emot på perrongen och snart satte Svenska Semleakademins ledamöter tänderna i deg, mandelmassa och grädde.
Snart stod det klart; Sveriges godaste semlor 2010 bakas på konditoriet Lilla Maräng i Järna.
– Det känns bra, det är kul att få uppskattning för det man gör. Vi var med förra året utom tävlan - vi har en kund som känner ordföranden i akademin - och i år ville de att vi skulle vara med på riktigt, säger Mikael Lundmark från Björnlunda som driver konditoriet.
Bakom supersemlorna finns inget hemligt recept, enligt bagaren handlar det om bra råvaror och självklart - som sig bör i Järna - är semlan ekologisk.
Läs mer i papperstidningen 16 februari: Så lyckas du som hemmabagare med rejält goda fastlagsbullar.
Björnlundas egen semmelkung
Ekologi och bra råvaror är hemligheterna bakom ”Årets semla” som bakas i Järna. Björnlundabon Mikael Lundmark driver konditoriet som säljer succésemlorna.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!