Vittne såg siluetter utanför dörren

Knivskärningen på Brandkärrsvägen skakar husets boende.

Brandkärr2015-07-17 11:19

Den senaste tiden har det varit oroligt på Brandkärrsvägen. En av de boende hörde hur det stojades i loftgången sent på torsdagskvällen. Hon säger att det brukar kunna vara stökigt i trappuppgången, men att det hade varit ovanligt mycket under kvällen.

– Vid halv tolv gick jag och kollade i titthålet, då såg jag siluetter av två eller tre män. Jag kunde inte höra vad de sade, men rösterna var grova och därför tar jag för givet att personerna var män, säger hon.

Lamporna var släckta och loftgången mörk så det var inte lätt att se vad som hände, fortsätter hon att berätta. Siluetterna som syntes genom titthålet var troligtvis personerna inblandade i knivskärningen, och knivskärningen skedde strax utanför hennes dörr.

Polisens tekniker undersökte brottsplatsen sent natten till fredag och hela trappuppgången är blöt efter att blodet från den knivhuggna personen har tvättats bort.

– Det känns obehagligt i och för sig, men jag försöker att slå bort tankarna. Det händer saker hela tiden, nu råkade det bara hända där jag bor.

Vid trappuppgångens port syns spår efter ambulanspersonalen. Blod, plasthandskar och rester från arbetet ligger på marken. Många av de boende på Brandkärrsvägen verkar trötta.

– Jag är så trött på det här. Det är bråk hela tiden och i natt har jag inte kunnat sova en blund, säger en av dem.

I mitten på huslängan står polis och securitasvakter utanför den anhållne knivmannens lägenhet. Lägenhetsdörrens fönster är krossat och glasskärvor ligger under polisens avspärrningsband. Tekniker ska genomföra en undersökning under fredagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om