Sökinsats efter försvunnen 62-åring

För en vecka sedan anmäldes en 62-årig man försvunnen i Nyköping. På lördag söker Missing people efter honom i - Buskhyttan.

Mannens telefon har lokaliserats till Buskhyttan. Där kommer Missing people att genomföra en sökinsats på lördagen.

Mannens telefon har lokaliserats till Buskhyttan. Där kommer Missing people att genomföra en sökinsats på lördagen.

Foto: Roger Culmsee

Buskhyttan2019-10-11 18:56

Det var i torsdags förra veckan (3 oktober) som 62-åringen senast sågs vid  busstationen i centrala Nyköping. Dagen efter anmäldes han som försvunnen till polisen.

Enligt det signalement som organisationen Missing people har gått ut med så är mannen 170 centimeter lång och väger cirka 60 kilo. Vid försvinnandet var han klädd i en mellanblå jacka, blåa jeans, blå tröja samt blå t-shirt.

Polisen sökte aktivt efter mannen fram till söndagen men har inte gjort det därefter. Vid försvinnandet fanns det ingen misstanke om att 62-åringen skulle ha varit utsatt för brott.

Lotta Klang Bergström från Missing People Öst berättar att organisationens medlemmar har sökt efter mannen men nu har man kallat till en skallgång där även allmänheten kan delta.

Efter att 62-åringen lämnade Nyköping har hans telefon lokaliserats till Buskhyttan där sökningar har genomförts. 

– Vi började söka i Nyköping samma dag som mannen försvann, sedan fick vi reda på att mobilen var "pingad" i Buskhyttan, vid en sådan tidpunkt att vi blev konfunderade, säger Lotta Klang Bergström.

Telefonen har lokaliserats till ett bergigt och svårtillgängligt område. 

–  Våra egna sök har skett på kvällarna. Området är inte säkert för människor när det är mörkt och skaderisken är väldigt stor. Vi har inte hunnit söka färdigt i området så därför gör vi det på nytt, på dagtid.

På lördag har man kallat till skallgång och välkomnar allmänheten till insatsen som utgår ifrån Buskhyttans skola.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!