David Lindgren om Diggiloo på Tullgarn: "Blir bästa gigget"

På torsdagkväll kommer musikturnén Diggiloo till Tullgarns slott. Flera av Sveriges mest folkkära artister står på scen.

– Det är den bästa diggilooshowen hittills, säger artisten David Lindgren.

26 april 2018 08:58

För drygt en månad sedan hade Diggiloo premiär i Malmö. Sedan dess har turnén hunnit med tolv stopp, från söder till norr i vårt avlånga land och på torsdagskväll är det alltså Vagnhärads tur.

Årets Diggiloo-gäng är Charlotte Perrelli,David Lindgren, Mariette, Marika Carlsson, Ola Salo, Kamferdrops, Mendez, Christer Björkman, Ida Redig, Tommy Nilsson och komikern Marika Carlsson.

David Lindgren medverkar för tredje gången i Diggiloo. Under året har vi sett honom glänsa som programledare för melodifestivalen, två år i rad. David fick sitt stora genombrott i Melodifestivalen 2012 där han medverkade med bidraget Shout it out som slutade på en fjärdeplats i finalen. Efter det har han tävlat två gånger till – och tagit sig till final varje gång.

Så här halvvägs in i turnén och dagarna innan showen på Tullgarn når SN en ledig och avslappnad David över telefon.

Hur står det till mitt i sommarturné?

– Bra, vi är lediga några dagar fram till torsdag. Jag är hemma i huset i Stockholm för första gången på hela sommaren. Så det är skönt att bara kunna umgås hemma med familjen och gå och bada i havet. Jag ska gå till min sjukgymnast också, jag pajade min vad i ett hopp dagen innan premiären, men nu ska vi fixa den.

Ni har redan haft tolv föreställningar, det här är första gången ni har flera dagar ledigt på rak, betyder det att ni kommer vara extra laddade inför torsdagens show?

– Absolut, det kommer bli det bästa gigget, någonsin.

Beskriv din roll i Diggiloo?

– Jag är väl spindeln i nätet, jag binder ihop hela föreställningen, kan man säga. Det är roligt att inte bara komma in och sjunga sin hit, utan att prata med publiken och guida dem skoja med kollegorna och att det finns utrymme för improvisation.

Hur är det att jobba i värmen?

Man behöver inte värma upp direkt. Västervik i söndags var det värsta gigget någonsin för oss alla, det var så galet varmt. 27 grader, scenen stod i solen, ingen vind, åska i luften, ja du förstår, det var tufft men det var ett minne för livet. Man får dricka mycket vatten och resorb.

Vad kan publiken förvänta sig?

– Jag tycker nog att det är den bästa diggilooshowen hittills, det är jättebra dynamik. Något som vi gör i år som vi inte haft så mycket utrymme för tidigare år är att vi hyllar artister som Lill-Babs, Aviicii och Jerry Williams. När Tommy Nilsson hyllar sin gamla svärmor har publiken suttit och gråtit. Så det är inte bara glitter och glamour.

Diggiloo

Årets Diggiloo hade premiär i Malmö den 4 juli. Sedan dess har turnén hunnit med tolv stopp i vårt avlånga land, den 2 augusti gör den ett besök på Tullgarns slott, Vagnhärad. Den sista showen görs den 18 augusti på Ulrikdals slott i Stockholm. Totalt kommer det bli 22 stopp.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carolin Ericson

Ämnen du kan följa