Nils Oscars nya ordförande ser stort utvecklingspotential för företaget. Dels handlar det om att arbeta mer aktivt med marknadsföring och dels om att synas mer i dagligvaruhandeln. Men framför allt handlar det om att producera mer.
– Vi ska utnyttja den stora produktionskapacitet som vi har. Vi kan producera tre gånger så mycket öl som vi gör i dag, säger Lydahl.
Det handlar dock inte om några direkta nyanställningar utan om att låta maskinerna arbeta.
– De byggde ut bryggeriet för fem-sex år sedan så de fick en mycket större kapacitet, men den har de aldrig riktigt utnyttjat, säger Lydahl.
Dessutom ska det tidigare ha funnits ett motstånd mot att sälja öl på burk.
– Är det så att folk efterfrågar burk så fasiken, lägg ölen på burk!
I dag har bolaget ingen egen burkmaskin men det anser han ordförande att man borde köpa in på sikt.
– Det kommer vi göra en vacker dag, men inte dag ett. 2021 blir ett utvärderingsår på många sätt men vd:n har en ganska klar plan för vad han vill göra och mycket handlar om dagligvaruhandeln.
Vd:n Henrik Kihlberg, som också är en av de nya ägarna, vill bland annat att bolaget enbart ska producera ekologisk öl, en idé som Lydahl gillar.
Ölbranschen har genom gått en stor förändring på kort tid, förklarar Lydahl.
– När Nils Oscar drog igång tror jag att det fanns mellan tio och tjugo bryggerier, nu finns det 400, säger han.
Samtidigt som mikrobryggerierna frodas tror han att de större öltillverkarna har nått fram till en tid där det handlar mer om investeringsfolk och företagsledningar än om entreprenörer.
– Från att ha varit ett ägarlett bolag blir det nu ett ägarstyrt, säger han.
Alternativet hade varit att "någon av de riktigt stora drakarna" hade köpt upp dem, men nu kommer det att drivas vidare som ett självständigt bolag.
Lydahl äger sedan tidigare bland annat Coop-fastigheten, Malmköpings hotell och flera hyresbostäder i Flen. Hans bolag, AB Sofielunds fastigheter, har också pågående byggprojekt i kommunen. Dessutom är han styrelseledamot och delägare i Warbro kvarn AB.
Han beskriver sig inte som någon stor öldrickare men "har alltid haft God lager hemma i kylen" och brinner för den sörmländska maten.
– Jag kommer aldrig vara någon bonde och mathantverkare så men om jag kan bidra till den sörmländska maten på mitt sätt genom att vara företagare och orka investera så är det jättekul.