Bildspel: Ny tung förlust för Gnesta

Fyra matcher på en vecka blev för mycket för nykomlingen Gnesta IK, som förlorade den viktiga bottenfighten hemma mot Tumba.

Fortsättningsserien2014-01-19 23:11

Efter den sjunde omgången skiljer nu hela elva poäng upp till strecket för att undvika negativt kval, men ännu återstår åtta omgångar.

— Vi kan inte lägga oss ner och sluta spela. Vi måste se möjligheterna och kan bara köra på, säger nye tränaren Owe Holmberg.

— I kväll räckte energin hos spelarna inte till. Det är inte förvånande med tanke på det tuffa matchprogrammet, tillägger GIK-tränaren.

Dessutom har ju Gnesta haft många skador, sjukdomar och spelaravhopp.

— Tumba fick några för enkla mål och vi tvingades arbeta i uppförsbacke flera gånger. Det tar på krafterna och koncentrationen minskar, menar backen Erik Behm.

Holmberg håller helt med i Behms förklaringar till varför det blev så svårt att stå upp och kunna ta eget kommando.

0–1 följdes direkt av 0–2, men Gnesta kämpade sig berömvärt upp till kvitteringen efter dryga tio minuter av mittenperioden.

Bara 27 sekunder senare tog Tumba på nytt ledningen, väldigt opsykologiskt för hemmalaget, som åter fick jaga i uppförsbacke.

Gnesta tog vara på chansen i spel fem mot tre och kunde göra 3–3 som blev 3–4 inför sista perioden.

— När Tumba redan efter sex sekunder och 2.48 gör 3–5 och 3–6 i slutperioden, var det i det närmaste kört, menar Holmberg.

Lagkaptenen Stefan ErIksson fick en ny skada redan i första perioden, en knäskada som gjorde att han inte kom tillbaka i spel.

Backen Johan Talonpoika gsinjorde sin första hela match för GIK. Robin Jacobsson debuterade efter att ha lämnat NH:s J20-lag och kan säkert bli en tillgång för Gnesta.

Märker du någon större skillnad mellan Hällegards och Holmbergs coachning?

— Ja, det tycker jag absolut. Ove vill ha hem laget mer och försöka vinna pucken i mittzonen, medan Jeff ville att vi skulle checka högt för snabba avslut, analyserar Erik Behm, 20, som en detalj i skillnaderna.

— Nu måste vi samla ihop oss, samträna mer och tro på oss själva i fortsättningen menar Owe och får medhåll av Erik Behm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om