Ensam kvinna rånades av ungdomsgäng

Stötte på ungdomsgäng i centrala Gnesta och tvingades ge ifrån sig jackan.

Personrån i centrala Gnesta.

Personrån i centrala Gnesta.

Foto: Johan Nilsson/TT

Gnesta kommun2019-11-29 14:45

Händelsen inträffade vid 19-tiden i lördags förra veckan. Några dagar senare kontaktade offret polisen för att berätta om vad hon hade varit med om samt göra en anmälan.

Kvinnan, som är i 30-årsåldern, passerade ensam under en bro i centrala Gnesta när hon stötte på ett ungdomsgäng som befann sig på platsen. Enligt polisanmälan rörde det sig om sju killar i 15-18-årsåldern som stannade kvinnan och därefter började uppträda hotfullt. Gängmedlemmarna var inte beväpnade men de tvingade kvinnan att ta av sig jackan som hon hade på sig. 

Målsägaren har berättat för polisen att hon blev rädd och inte vågade göra annat än att lyda gärningsmännen som sedan försvann från platsen.

Polisen utreder händelsen som rån. Gärningsmannen bar svarta jackor och hade uppdragna luvor eller kepsar på sig, men den utsatta kvinnan har kunnat lämna ett signalement som polisen jobbar vidare med. De finns däremot ingen misstänkt för rånet i nuläget. Utöver detta ska även nya förhör genomföras med kvinnan.

Polisen utesluter inte att det kan finnas ett samband med ett annat personrån som också inträffade i centrala Gnesta, för snart tre veckor sedan.

En ung man blev då omringad av flera gärningsmän som under hot tvingade honom att lämna ifrån sig sin mobiltelefon. Även i det fallet rörde det sig om ett gäng ungdomar i tonåren som utförde rånet, flera av gärningsmännen var då delvis maskerade. Det finns ingen misstänkt efter den händelsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!