Gnestaungdom misshandlad med pridenål och is

En ung kille från Gnesta misshandlades i Södertälje, för att han hade en pridepin på sin ryggsäck.
En ung kille från Gnesta misshandlades i Södertälje, för att han hade en pridepin på sin ryggsäck.

En Södertäljebo döms efter att ha slagit en isklump i huvudet på en ung kille från Gnesta, och stuckit honom med en nål i handen.

Gnesta kommun 23 oktober 2019 14:41

Fem klasskompisar i tonåren, fyra från Gnesta och en från Nyköping, var på väg hem från en filmvisning i Södertälje när bråk uppstod på en kiosk vid pendeltågsstationen. Flera av ungdomarna hade pins med pridemotiv på sina ryggsäckar, som de fått på filmvisningen.

Ett annat gäng ungdomar såg ryggsäckarna, och ord som "lebbhoror" och "bögar" ska ha yttrats. En kille ska även ha lyft en petflaska i luften och frågat om han skulle slå, varpå personal på kiosken bad honom gå ut. En av Gnestaungdomarna lämnade över sin regnbågsnål och sa "trevlig kväll" för att försöka avsluta bråket.

När de sedan gick och satte sig på pendeltåget följde killen med petflaskan efter. Innan en annan resenär hann ingripa slog Södertäljebon en isklump i huvudet på en av ungdomarna från Gnesta och stack honom i handen med pridenålen.

Misshandeln inträffade i februari, men nu döms alltså personen som utförde överfallet på tåget till ungdomsvård för misshandel, olaga hot och ofredande. I rätten medgav han att han var med på platsen men nekade och skyllde brotten på sina kompisar. Samstämmiga vittnesuppgifter från de fem ungdomarna som utsattes samt övervakningsfilmer och ytterligare vittnesmål talade dock emot honom, enligt Södertälje tingsrätt.

I domen ingår även skadestånd till samtliga fem målsäganden.

Flera av de utsatta ungdomarna berättade under rättegången att de undvikit HBTQ-träffar efter händelsen, eftersom de varit rädda att något liknande skulle hända igen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa