Hundsalong öppnar igen – med nya ägare

Nu öppnar hundsalongen på Marieströmsgatan igen, i ny regi. Denna gång står ett gäng hundentusiaster från Strängnäs vid rodret.

Rebecca Pettersson med kollegorna Josefin Blom och Sophie Tegenfalk på nyöppnade Gnesta hundvård vid Strömmentorget.

Rebecca Pettersson med kollegorna Josefin Blom och Sophie Tegenfalk på nyöppnade Gnesta hundvård vid Strömmentorget.

Foto: Rebecca Eriksson

Gnesta kommun2019-10-27 12:17

Rebecca Pettersson har tidigare bott i Gnesta, men håller numera till i Strängnäs där hon också driver Strängnäs hundvård. När möjligheten att öppna en filial i Gnesta dök upp kändes det rätt att slå till, berättar hon. Ett långvarigt samarbete med Gnesta veterinärpraktik underlättade även beslutet att expandera söderut.

På fredagen slogs portarna upp officiellt.

– Det är superkul, men väldigt stressigt såklart, säger Rebecca Pettersson medan tre hundar får behandlingar i salongen.

I lokalen vid Strömmentorget fanns tidigare HundAnns, som stängde för några veckor sedan. En person som praktiserade hos den tidigare ägaren blir dock kvar i den nya verksamheten.

Det som utmärker Strängnäs hundvård är enligt Rebecca Pettersson att man satsar på klimatsmarta och miljövänliga produkter, som närodlat kött och flaskor med korta innehållslistor.

– Det finns en tanke bakom varje produkt i vår butik. Vi har bara lågallergena produkter utan massa kemikalier.

Är det vanligt att hundar är allergiska?

– Ja, det är jättevanligt med allergier. Det finns en uppsjö av lustiga produkter med massa e-ämnen som hundar inte behöver, säger Rebecca Pettersson.

Hon menar att trycket på att boka tider har varit högt inför premiären, och det tycks finnas gott om hundägare i Gnesta som vill få sina fyrbenta vänner klippta, badade och fixade.

– Vi är fulltecknade i Strängnäs så till en början kommer vi ha öppet två dagar i veckan i Gnesta, säger Rebecca Pettersson.

Nu kan du trimma din hund i Gnesta.
Nu kan du trimma din hund i Gnesta.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!