Leriga loppet Kärruset gör comeback

Lerigt, tufft – och roligt. Det populära terrängloppet Kärruset är tillbaka efter ett års uppehåll.

Gnesta kommun 12 oktober 2019 16:31

– Det saknades engagemang för att arrangera och marknadsföra förra året och jag tyckte själv det var lite synd när inte klubben höll tävlingen. Jag flyttade till Sverige för fyra år sedan, och genom en tidningsartikel fick jag höra talas om Kärruset och deltog, och det var så jag blev medlem i OK Klemmingen. Så i år har jag klivit fram, säger tävlingsledare Bart van Wijngaarden.

Tävlingen, som äger rum den 27 oktober, är till för både erfarna traillöpare och motionärer som vill ha en lerig utmaning. Det finns fyra banor och klasser, från femhundrameterbanan för "knyttar" till tiokilometersbanan. 

STart och mål är vid OK Klemmingens klubbstuga vid Hagstumosse IP. 

– Det är en mindre stig en del av banan, och sedan leder banan genom sumpiga kärriga ställen i skogen, och delar av banans sträckning är tvärs genom skogen, som det brukar vara vid orientering. Det är tufft och backigt, och en utmaning för alla löpare, säger Bart van Wijngaarden, och fortsätter:

– Hur lerigt det blir vågar jag inte säga, det har inte varit jättemycket regn, men inte torrt heller. Jag hoppas det blir lagom kärrigt. 

Bart van Wijngaarden har i år satsat lite extra på marknadsföringen. Han har delat ut flyers på andra tävlingar, satt upp affischer och gjort reklam på facebook.

– Det viktigaste är att det blir en bra tävling, och roligt för både klubb och de som deltar. Men jag hoppas personligen på att det blir deltagarrekord, och runt 150-200 deltagare. Vi får hålla tummarna!

Anmälan görs via www.karruset.se. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa