Morddömd kvinna får nej till permissioner

Kvinnan dömdes för det brutala badkarsmordet i Gnesta. Nu överklagar hon att Kriminalvården nekar henne permissioner.

Kvinnan dömdes för det så kallade badkarsmordet 2005.

Kvinnan dömdes för det så kallade badkarsmordet 2005.

Foto: TT

Gnesta kommun2019-11-17 08:30

Brottet, som har kallats för badkarsmordet i Gnesta, ägde rum 2005. Kvinnan hade tidigare varit sambo med mannen. Hon och hennes två manliga kumpaner överrumplade Gnestabon i dennes hem, torterade honom för att få fram kortuppgifter och lämnade honom att dö av sina sticksår i badkaret. Han hittades först flera månader senare av en fastighetsskötare. Gärningsmännen tömde offrets bankkonto på drygt 200000 kronor. Dålig ekonomi ska ha varit gärningsmännens motiv.

Alla tre dömdes till livstids fängelse. Kvinnan dömdes också till livstids utvisning. 

I sin ansökan har kvinnan angett att det gått 14 år på hennes straff, att hon utvecklats som person och genomgått behandlingsprogram. Någon allvarlig misskötsamhet har inte heller rapporterats sedan 2016.

Men Kriminalvården höll inte med, och avslog hennes ansökan om permissioner. De baserade sitt beslut på det allvarliga brott hon är dömd för, att hon ska utvisas och att hon senast i april finns med i en rapport på grund av "olämpligt beteende".

Kvinnan överklagade Kriminalvårdens beslut till förvaltningsrätten. De håller dock med Kriminalvården, och nämner även den misshandel som kvinnan dömts för inuti fängelset som ännu ett skäl att neka henne permissioner. 

Kvinnan ansökte förra året om att få sitt straff tidsbestämt, men ansökan avslogs. 

De två männen som dömdes har båda ansökt om att få sina livstidsstraff tidsbestämda. De båda männen har fått tidsbestämda straff, vilket tidningen skrivit om tidigare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!