Anställda köper loss IT-butik efter konkurs

Gänget på Dialect i Gnesta fortsätter som franchisetagare, efter konkursbeskedet i våras.

12 juni 2019 11:00

Det har varit ett par skakiga månader på Dialect. I april kom beskedet att företaget centralt begärt konkurs. Hälften av de 45 kontoren runtom i landet drevs redan då som franchiseföretag, men resterande kontor berördes av konkursen, däribland Gnesta.

Nu är det dock klart att Mats Lundahl, Fredrik Tenelius, Tomas Iversen och Joakim Broman, som jobbat på kontoren i Gnesta och Södertälje, fortsätter som franchisetagare i ett gemensamt bolag på de två orterna med totalt 13 anställda.

– Allt är redan klart. Nu vill vi bara komma tillbaka till där vi var innan allt hände, berättar Mats Lundahl bakom skrivbordet i Gnesta.

Hur har senaste månaderna varit?

– Det är alltid lite oroligt när det händer sådana här saker. Under den turbulenta tiden har vi ägnat mycket tid åt att serva och informera kunderna. Men det här slutade med den bästa möjliga lösningen.

Dialect jobbar främst med företag och har stora delar av den lokala marknaden i Gnesta som kunder. Affärsidén har förändrats genom åren och går numer ut på att erbjuda allt som behövs för att ett kontor ska fungera, från datorer och telefonabonnemang till alkolås i bilarna.

– Det roligaste med det här är att vi får fortsätta att göra det vi brinner för, att jobba med kundkontakterna, säger Mats Lundahl.

Att gå från anställd till företagare är dock inte helt nytt, då han tidigare var med och drev kontoret innan det köptes upp av moderbolaget.

– Nu kan vi se om vårt eget hus på ett annat sätt och utveckla verksamheten som vi tycker passar bäst, säger Mats Lundahl.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Norling