I lördags var det 33:e året som den populära Gnestadagen arrangerades.
En pojke med fingrarna kladdiga av turkos sockervadd sicksackar fram bland barnvagnar och pensionärer. Några berusade personer pratar högt på en uteservering. En prismärkt LP av Bob Marley and the Wailers, The birth of a legend, sticker upp ur en grön sliten plastback.
Flöjttonerna som letar sig fram till kunderna vid skivförsäljningen är dock långt från jamaicansk 60-tals musik. Det är de två grupperna Rakari Ñan och Braulio som spelar traditionell peruansk och ecuadoriansk musik på Östra Storgatan.
Mitt bland allt folk står räddningstjänstens kranbil och deltidsbrandmännen. De är här för att minska utryckningstiden ifall det skulle hända något och för att rekrytera nya brandmän.
– Vi har full bemanning i Gnesta, men vi behöver alltid nya personer, förklarar Christer Sjögren, styrkeledare.
Han berättar att grundkravet för att få bli deltidsbrandman, eller räddningsman i beredskap som det egentligen heter, är att man bor och jobbar max fem minuter från stationen.
– De kraven gör att vi måste leta nya personer hela tiden och då passar vi på när det är marknad, säger Christer Sjögren.
Dessutom måste en deltidsbrandman vara fullt frisk, ha hygglig kondition och gå en särskild utbildning. Viktoria Ruocco, 24-årig Lundabo som ursprungligen är från Gnesta, provar yrket genom att åka upp med kranbilens korg.
– Jag blev lite skakis. Man får inte vara höjdrädd som brandman, konstaterar hon.