Äldre man hittad avliden efter stor sökinsats

Den äldre man som anmälts försvunnen har hittats avliden, efter en stor sökinsats i Gnesta under torsdagen. Polisen, Missing people och allmänheten strömmade till platsen för att hjälpa till under dagen.

Under förmiddagen på torsdagen sökte helikopter över Frösjön.

Under förmiddagen på torsdagen sökte helikopter över Frösjön.

Foto: Helene Wahlström

Gnesta2023-01-05 05:25

Det var under natten till torsdagen som den äldre mannen, som är i 80-årsåldern, försvann från sin bostad. Polisen har ingen tydlig tidpunkt för försvinnandet, men larmet kom in 04.32 på morgonen och då inleddes letandet, bland annat med helikopter och drönare.

Under dagen anslöt utbildade insatsledare från Missing people och klockan 14 samlades ett 40-tal medborgare i centrala Gnesta, för att under sökorganisationens ledning hjälpa till att leta efter mannen. Under kvällen fortsatte polis och militär sökandet.

Vid 22.45 meddelade polisen att mannen hittats avliden. Det var militär personal som hittade mannen strax öster om Gnesta, i terrängen i närheten av järnvägen.

– Själva insatsen är nedsläckt, så personal från polisen återkallas nu när kroppen har anträffats. Det har varit mycket och försvarsmakten har varit ute, så det var en stor sökinsats, sa Petter Gustavii på polisens regionledningscentral, en stund efter att mannen hade hittats. 

Mannens anhöriga är underrättade. 

I nuläget finns det ingen misstanke om brott. 

– Däremot måste man ändå titta på vad som har hänt, säger Priya G Ekelund, presstalesperson vid polisen i region Öst, på fredagsmorgonen. 

Sökandet pågick på marken och från luften.
Sökandet pågick på marken och från luften.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!