Ännu ett e-förslag om att asfaltera cykelväg

Fler verkar vilja att cykelvägen till Klämmingsbergsbadet ska asfalteras.

Efterlängtad och sedermera utskälld cykelväg.

Efterlängtad och sedermera utskälld cykelväg.

Foto: Maja Edsö

Gnesta2019-11-24 13:04

I somras skrev tidningen om att den nya cykelvägen Klämmingsbergsbadet gjort cykelpendlare besvikna. För smal och för vasst grus som orsakar punka, var ett par av klagomålen. Då skrevs ett e-förslag om att asfaltera den nya cykelvägen. Raskt fick förslaget de röster som krävdes. 

Nu har ännu ett e-förslag om att asfaltera cykelbanan kommit in – och även det förslaget har fått in de röster som krävs. 

Men det är inte exakt likadant som det som skickades in i somras. I det andra förslaget om cykelvägen tycker man också att man bör förlänga cykelvägen till Norrtuna. 

Förslaget från i somras har ännu inte tagits upp i någon nämnd.

–Vi har ett möte om några veckor där vi ska gå igenom de e-förslag som kommit in, säger Johan Rocklind (S), kommunstyrelsens ordförande. 

Byråkratins kvarnar mala långsamt vad gäller det där första förslaget alltså?

– Ja, det har väl gjort det, antagligen för att det är ett nytt system. Det är inte vår ambition att det ska ta så lång tid i fortsättningen.

Hur ställer du dig till förslaget, att asfaltera cykelvägen?

– Det känns lite dumt att uttala sig om innan vi suttit ner och resonerat och tittat tillsammans. Däremot, utan att säga för mycket, har den samlade bilden politiskt varit att den vägen varit för dåligt anlagd vad gäller grus, det lyftes redan under sommaren. Man behöver jämna till det på något sätt. Det var från början bestämt att den inte skulle vara asfalterad, den skulle vara grusad. Men den måste ju vara farbar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!