Bildspel: Tårögd mormor på studenten

Visselpipor, ballonger, tårtor och en eller annan stolt mor, far eller mormor finns i vimmelsmeten.

Foto:

Gnesta2014-06-05 16:48

Studentdagen för de 40-tal elever som gick ut från Praktiska gymnasiet i Gnesta inleddes med mingel och fotografering vid dammen bakom kohagen uppe på Torekällberget i Södertälje. Hit hade de tagit sig för att även fira studenten tillsammans med elever från Nykvarn och Södertälje. Sedan samlades alla för studentlunch med tal inne i värdshuset.

– Det är lite som nyårsafton, när alla räknar ner klockan, säger Per Coronius, rektor på Nykvarns Praktiska gymnasiet innan han pekar på den dörr där studenterna ska springa ut.

Fem minuter senare slås dörren mot utsikten från väderkvarnen upp. En av de elever som är glad i studentmössan är Nadja Åhlenius som har läst Barn- och fritidsprogrammet. Hon är dessutom extra glad över sitt diplom som terminens bästa elev, vilket betyder att hon fick högst betyg bland tjejeleverna på skolan.

– Jag har suttit uppe sena nätter och pluggat när jag har kunnat på jobbet.

En stolt mormor står i bakgrunden just när Nadja och hennes klasskamrater från BF11, Viktor Söderberg och René Nilsson blir fotograferade av familj innan de är i färd med att gå till studentflaket.

– Man har lättare till tårar nu när man är äldre, säger mormor Iris Åhlenius och ler.

En person som Nadja Åhlenius önskar hade kunnat vara där var tidigare rektor Christer Lagergren.

– Han har alltid hjälpt till och funnits där för att stötta när det har varit mycket i skolan. Jag hade önskat att han hade varit här och hållit tacktal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om