Deras unika vigsel berörde

Svaren "med glädje" och "absolut" fick glädjetårarna att flöda när Torgny Larsson och Taru Holmnäs vigdes på lördagen – drygt 200 meter upp i luften.

Foto:

Gnesta2015-07-26 11:20

Tio flygplan cirkulerade över Vängsö flygfält strax efter lunch på lördagen. I dem flög ett brudpar, toastmaster, brudtärnor och vigselförrättare. På marken stod bröllopsgästerna och fick, genom högtalare, höra vigselförrättaren ge ordet till Torgny Larsson som höll ett vackert tal till sin blivande fru Taru Holmnäs:

"Det var här det började, i en motorseglare 14 maj 2011. Det tog ett tag innan jag fattade att det var vi som hörde ihop. Det var en envis liten uppenbarelse, men i dag är jag glad för det."

Och varken brudparet, eller bröllopsgästerna, lyckades hålla tårarna borta.

Efter att Torgny och Taru hade växlat ringar och landat säkert på gräsplanen började regndropparna sakta att falla. Men inte förrän bröllopsgästerna fick se första kyssen som hustru och man.

– Flygningen gick klockrent! Bättre än vad jag trodde att det skulle gå och jag hoppas att det såg bra ut på marken. Det var huvudsyftet, säger Torgny.

I luften var det Torgny som satt bakom spakarna med Taru bredvid. Framför i ledet flög vigselförrättaren och bakom fler motorseglare.

– Det var en väldigt mäktig upplevelse för en flygnörd som jag med alla flygplan framför och bakom, säger Taru.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om