Exman hotade Gnestapar till livet

Makarnas separation blev konfliktfylld med bråk och vårdnadstvister. Det hela kulminerade när mannen i höstas ringde upp sitt ex och sa att han skulle slita huvudet av henne och sticka hennes nya sambo.

I ett telefonsamtal hotade kvinnans exman att döda henne och hennes nya sambo.

I ett telefonsamtal hotade kvinnans exman att döda henne och hennes nya sambo.

Foto: Jens Ökvist

Gnesta2023-05-21 20:43

Brottet som mannen nu dömts för skedde förra hösten. Kvinnan och hennes nya sambo är bosatta i Gnesta kommun. Vid ett tillfälle vistades exmannens barn från ett tidigare förhållande hos paret. I förhör har han erkänt att han då blev mycket arg.

Han ringde exfrun och hotade både henne och hennes nya man till livet. Han skulle enligt domen "slita huvudet av henne och göra ett blodbad", dessutom skulle han sticka hennes sambo.

Mannen anser att han inte ska dömas för hoten eftersom paret enligt honom inte hade behövt känna någon allvarlig rädsla för sin säkerhet. Mannen påstår att hoten inte var allvarligt menade. Han uttalade dem för att han var orolig över sitt barns välbefinnande och för att han kände sig illa behandlad efter separationen.

Några veckor senare, när kvinnan och hennes ex möttes i skolan, uppstod ett bråk dem emellan där och båda gick till rektorn för att lösa dispyten. Mannen lämnade sedan mötet och på väg till sin bil vek han enligt vittnesmål av mot kvinnans bil. Vittnet såg hur mannen lade handen på bilen och gick längs med den. Dagen efter upptäckte kvinnan att bilen var repad på den sidan, från motorhuven till tanklocket.

Nyköpings tingsrätt dömer mannen till villkorlig dom och 50 dagsböter för två fall av olaga hot och ett fall av skadegörelse. Dessutom ska han betala skadestånd till kvinnan och till hennes nya sambo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!