Det har varit rörigt kring grundsärskolan i Gnesta en längre tid. Nya lokaler och personal varvas med omorganisationer. I september förra året rapporterade SN om missnöje bland föräldrarna, och situationen tycks inte ha blivit bättre sedan dess.
Ann Charlott Lööv, vars son Emil går på Cymbalen vid Dansutskolan, menar att kommunens agerande går ut över barnen.
– De ändrar hela tiden. Det är fjärde året i rad det blir förändringar för Emil nu, han grejar inte det, säger hon, och poängterar att hennes son trivs jättebra med verksamheten som den ser ut idag.
► Från SN september 2017:Föräldrar slår larm om kaos i särskolan
Nyligen fick föräldrarna veta ryktesvägen att två uppskattade resurspedagoger som knutit ann till barnen inte skulle få fortsätta till hösten.
– Allt är så luddigt i den här kommunen. Jag är sugen på att anmäla dem på något sätt, men jag blir så trött av allt det här och vet inte om jag orkar, säger Ann Charlott Lööv uppgivet.
Samtidigt säger hon att det finns viss förståelse för att det är svår fråga att lösa för en liten kommun.
– Däremot har jag väldigt svårt att förstå hur de beter sig mot personal och föräldrar. Att de undanhåller information till sista dagen, det är skandal tycker jag. Och det har vi påtalat i tre år nu.
I måndags hade föräldrarna till barnen på Cymbalen ett möte med förvaltningsledningen, men missnöjet finns kvar. Nu funderar föräldrarna på att ta frågan till politikerna som har fullmäktigemöte nästa vecka.
Kommunens skolchef Christina Thunberg medger att man varit sent ute i personalfrågan i år. Ett förslag har nu lagts för bemanningen inför höstterminen. Där är en av de två resurspedagogerna kvar, och samtliga fyra personer som skulle arbeta på Cymbalen är kända av både barn och föräldrar sedan tidigare.
– Vi vill ha behöriga pedagoger så långt som möjligt, och vi tycker att det är viktigt att bygga på kontinuitet, säger Christina Thunberg.
Men det är ju brist på just kontinuitet som föräldrarna reagerar mot nu?
– Vi måste rent arbetsrättsligt titta på de personer som redan är anställda inom kommunen i första hand.
Föräldrarna upplever att ni undanhåller information, hur ser du på det?
– I så fall har kommunikationen brustit, det kan jag bara beklaga. Jag hoppas att de förstår att vi verkligen inte har någon sådan agenda.
Thunberg berättar också att kommunen till hösten kommer testa ett upplägg som kallas resursteam, för att öka transparensen och dialogen med föräldrarna. Hon påpekar också att Dansuts nya rektor som tillträder i september har en bakgrund som specialpedagog.