Företagare mår bra i Gnesta

Gnesta har näst bäst företagsklimat i regionen och i höst hålls ett dialogmöte för att ta reda på hur kommunen kan bli ännu bättre.

Företagarna i Gnesta är nöjda med kommunikationen med kommunen.

Företagarna i Gnesta är nöjda med kommunikationen med kommunen.

Foto: Sandra Nordin

Gnesta2019-08-10 08:05

Varje år görs en omfattande undersökning av Svenskt Näringsliv där lokala företagare får svara på en mängd frågor om hur företagsklimatet på orten är. I Södermanlands län har Gnesta sedan några år tillbaka hamnat på andra plats, efter Trosa.

– Det finns ett stort intresse och en stor förståelse för företagarna från kommunens sida, säger Björn Lindgren, Svenskt Näringslivs regionchef i sörmland.

Idén med dialogmötet är att förbättra relationen framförallt mellan kommunen och de lokala näringsidkare men även LRF, föreningen Gnesta Handel och Svenskt Näringsliv kommer delta på mötet. Många företag är i behov av olika typer av kontakt med kommunen, det kan gälla tillstånd och tillsyn och allmänna regler kring hur en verksamhet ska bedrivas.

– Man har olika expertområden och därför är det viktigt att man möts och diskuterar de här frågorna, säger Björn Lindgren.

Som rapporten visar tycker Gnestas handlare att relationen fungerar bra, en av dem som är nöjd med samarbetet är Per Bormark som driver Din Syn Guldsmen's Ur & Optik.

– Det jag kan oroas över är den kommande ombygnaden av centrum och vad som kommer hända med mig som sitter i ett av husen som ska rivas, säger han.

– Men jag förutsätter att samarbetet kommer fostsätta på samma sätt som tidigare, det är tydligt att kommunen vill ha input och information, fortsätter han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om