Elever som går i sexan, på högstadiet och gymnasiet är i vanliga fall flitiga besökare på fritidsgården. Nu är taket för antalet ungdomar i lokalen satt till max trettio personer.
– Det är fortfarande sexorna och niorna på eftermiddagen men på kvällen får gymnasieeleverna komma in också. Vi vill att man föranmäler sig för att ha koll på hur många som kommer och för att öppningen ska ske gradvis för att det inte ska bli någon chock och att något tokigt händer. Vi smyger oss fram lite grann, säger Björn Thorin Gustafsson, fritidsledare på Chill.
I början av pandemin stängde verksamheten ner, och under det senaste året har man jobbat för att möta ungdomarna på andra sätt. Verksamheten har till exempel jobbat med fler planerade aktiviteter som till exempel sport, film- och spelkvällar.
– Vi har också försökt jobba mycket digitalt med att möta ungdomar på den plattformen. Det har varit en utmaning men vi har försökt så gott vi har kunnat.
Hur tror du att ungdomarna har påverkats av pandemin?
– I början märkte man att många hade mobilen mycket mer. Det var mycket videoprat när det var som värst, men det ser jag inte lika mycket av längre. Det har nog varit tufft, många föräldrar tog pandemin på stort allvar och begränsade hur många kompisar som fick följa med hem. Jag tror att de har tappat mycket socialt.