– Det har gått så otroligt dåligt sedan jag flyttade upp på övervåningen, säger Jeanette.
Hon driver bageriet ensam på övervåningen i Frösjö Wärdshus, trappan upp är lång och kräver stora kliv.
– Folk orkar inte ta sig upp hit och jag syns inte. Syns man inte så finns man inte, det är så jag känner, säger hon.
En stor del till att försäljningen minskat handlar om just läget, lättillgängligheten och att synas bland kunderna. Tidigare sålde hon sitt bröd på nedre plan där värdshuset har sin restaurang och då gick det bättre.
– Då hittade ju turisterna mig och jag syntes. Det var lättare för dem att ta sig till butiken eftersom den var på nedre plan, säger Jeanette.
I dag har Frösjö Wärdshus även öppet på kvällarna vilket är en av anledningarna till att Jeanette inte får plats på restaurangplanet.
– De har mycket att göra, jag förstår dem, säger hon.
Många har kommit med idéer för att råda bot på Jeanettes problem men tyvärr krävs det en del för att leva upp till dem.
– Ideerna har handlat om att sälja bröd till butiker, men jag har inte möjlighet att leverera till dem då jag är ensam. Tyvärr har jag inte heller råd att anställa någon i nuläget, säger hon.
Jeanettes kostnader ligger runt 30 000 kronor i månaden.
– Just nu håller jag på att betala av ugnen och sedan har jag banklån som ska betalas. Och en hyra som höjdes med 3 000 kronor på grund av de höga el-priserna, säger Jeanette och tittar ner.
– Det är jättejobbigt.
Jeanette ombildade sig till bagare för tre år sedan, hon gick på Eldrimmers matskola i Östersund och har skolats av både Manfred Enoksson och Sébastien Boudet, kända bagare för den som bakar.
– Det har kostat både tid och pengar, förklarar hon.
I Gnesta centrum har en vagn med ett annat bageri haft brödförsäljning, strax bakom Jeanettes bageri och det har också bidragit till färre kunder.
– Ja, jag förstår inte riktigt varför kommunen sagt ja till den. Det är klart att det drabbar mig, men jag tror att de har funnits längre än jag, säger hon.
Innan Jeanettes startade bageriet jobbade hon extra på kvällarna och mellan arbetspassen byggde hon upp sitt företag och drömmen om ett eget bageri blev verklighet. Men det finns ett litet hopp.
– Jag kommer att flytta in i Vår Lokal i augusti, säger Jeanette.