Gnestas skolchef slutar

Christina Thunberg slutar efter tre och ett halvt år som förvaltningschef för Barn- och ungdomsförvaltningen i Gnesta. Hon hoppas på fortsatt fokus framåt hos efterträdaren.

Foto: Christina Thunberg

Gnesta2019-08-09 08:11

– Det har varit lärorika och stimulerande år på många sätt, och ett härligt gäng att jobba med, säger hon.

Av personliga själv lämnar hon nu över tjänsten till förskolechefen Anne Hedlund som kommer vara tillförordnad förvaltningschef under rekryteringsperioden som löper under hösten. Förvaltningschefens ansvarsområde täcker såväl grundskola som förskola, kulturskola och fritidsgårdsverksamhet. Och även om kommunen inte har någon egen gymnasieskola har man samverkansavtal på de gymnasieskolor där Gnestas elever erbjuds utbildning.

Christina har trivts bra i rollen som förvaltningschef och hoppas att hennes efterträdare ska göra likaså. För den som tar över gäller det bara att fortsätta jobba på och att alltid ha prio och fokus framåt.

– Vi har lagt en väldigt bra grund. Det som är viktigast nu är att skolresultaten måste upp, och att man följer resultaten noga, säger hon.

Christina själv kommer jobba kvar som strateg under hösten samtidigt som hon ska fundera på vad hon ska göra nu.

– Jag har pendalt från Örebro de här åren så nu kanske jag ska hitta en arbetsplats som ligger lite närmre, skrattar hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om