Över den lilla grusvägen sitter en bom i stål och betong. Den är låst, försedd med förbudsskyltar och har inte öppnats sedan åtminstone den 6 februari.
En bit in på den avspärrade vägen ligger tre hushåll.
SN har talat med flera av de inblandade i en av kommunens värsta granntvister på länge.
– Det är helt sjukt. Vi kommer inte till och från våra fastigheter. Vi har ingen renhållning längre, säger en av de boende.
Sedan vägen stängdes använder en familj med små barn, liksom de andra boende på platsen, en 150 meter lång stig för att nå sina bilar och komma till jobb, förskola och annat.
Men tomtägaren som stängt av vägen är övertygad om att denne har rätten på sin sida.
”Ingen av er fastighetsägare som bor bakom mig har någon nyttjanderätt på min väg då det inte finns någon samfällighet eller servitut på min fastighetsväg för era fastigheter. Ni begår brott när ni använder min väg utan min tillåtelse," skriver tomtägaren i ett mejl till grannarna och kommunen.
Konflikten blossade upp i höstas när en Gnestabo sökte bygglov för ett garage på sin obebyggda tomt vid vägen. Samtliga boende i husen strax ovanför tomten yttrade sig negativt i samrådsprocessen.
"Vad får jag tillbaka av er grannar bara hat, slitage på min tomt, oljud och buller och så skriver ni massa osanna skrivelser om min fastighet," svarade tomtägaren de boende och krävde ersättning för nyttjande av vägen.
För en dryg vecka sedan tog tvisten en drastisk vändning, när tomtägaren satte upp en vägbom för att hindra motortrafik.
Tomtägaren försökte först stoppa grannarnas bilar med en lastpall, men avvisades av polis.
– Det här lär ju vara en civilrättslig process. Sen kan det bli en del möjliga brottsmisstankar längs vägen eftersom det varit så infekterat, säger polisens presstalesperson Johnny Gustafsson.
Den 1 februari monterade en firma vägbommen. Ånyo tillkallas polis som, enligt båda parter, påtalar att bommen inte får låsas – men om så sker vore det inte förbjudet att klippa upp låset. Senare låstes ändå bommen, varpå någon klippte upp låset.
Samma kväll kontaktade en anhörig till de boende en lokal politiker – och dagen därpå kom kommunens planeringschef Tomas Enqvist ut. Lantmäteriet har inte i sitt arkiv hittat någon rättighet för byborna att nyttja vägen, konstaterade han i ett utlåtande. Men att stänga av vägen innebär att fastigheterna längre in "blir avskurna från åtkomst till allmän väg" och omöjliggör tillgång för utryckningsfordon.
– Det här är en civilrättslig tvist som vi inte kan lägga oss i. Möjligen kan vi agera vad avser kommunal renhållning, säger Enqvist.
Den 6 februari låstes bommen på nytt, med ett tyngre hänglås.
Tomtägaren hänvisar de boende att köra på andra sidan marken. Där finns ett gammalt servitut till en farväg som tycks ha upphört och nu löper över en grässlänt vid en bondgård. Den gårdens utfart blockeras dock av fordon och en annan bom.
Byborna försöker upprätthålla ett normalt liv under sin ovissa väntan.
– Man blir ju knäpp. Min sambo har varit förstörd. Vi bär barnen genom skogen. En boende har dragit härifrån, säger en bybo.
Tomtägaren har avböjt att medverka i tidningen.