"Här får man slabba"

I Gnesta bryggeris gamla tegelbyggnad puttrar återigen olika brygder i blanka kärl, men nu i något mindre skala. På Hembryggeriet kan du gå kurser och brygga ditt eget öl.

GNESTA2015-09-01 06:42

Sebastian Spendrup växte upp i familjens byggeriimperium och var länge motvillig till att gå i pappas fotspår. Men nu har han hittat tillbaka till sina rötter. Idag driver han hembryggeriet i Gnesta där kunderna för möjlighet att brygga sitt eget öl. Recepten görs tillsammans med handledarna på bryggeriet.

– Jag träffar dagligen folk som är begeistrade av ölkulturen, men de vet inte hur man brygger. Vi ville att folk skulle ha bra utrustning för att brygga själva och det är väldigt givande. Men här får man slabba på ett helt annat sätt än hemma i köket, förklarar Sebastian Spendrup.

För att gå kursen och brygga sitt eget öl krävs att det finns minst två deltagare för att starta. När kursen är klar har gruppen gjort totalt 100 liter eget öl som deltagarna buteljerar i 33 eller 50 centilitersflaskor, komplett med etiketter.

– Det är ett helhetskoncept vi erbjuder. Det finns ingen liknande verksamhet vi har kunnat hitta i Sverige.

Hembryggeriet gör för närvarande 2-3 bryggningar i månaden, men har kapacitet att göra 10 bryggningar i veckan. I höst ska de närvara på öl och whiskeymässan och hoppas på att snappa upp fler ölintresserade kursdeltagare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om