Hela Gnesta skramlar rabarber

Malin Edman Brogarth på Gnesta bränneri gjorde i veckan en efterlysning på rabarber i sociala medier. Responsen hon fick var oväntad och nu blir det rabarbersnaps lagom till nästa sommar

20150930_093048.jpg

20150930_093048.jpg

Foto:

Gnesta2015-10-08 07:11

Hur mycket rabarber har du fått?

– 7,5 kilo hittills och i nästa vecka ska jag åka runt och hämta ännu mer. Det är runt 20 personer som hör av sig via mail och telefon om att de har rabarber jag kan få och dagen efter jag gjort inlägget stod det påsar med rabarber utanför destilleriet. Så jag fick verkligen bra respons på mitt inlägg, det känns jätteroligt att så många tycker att det känns viktigt med lokalproducerat.

Har du bett om hjälp på sociala medier tidigare?

– Nej, det var första gången. Jag ville gärna experimentera med rabarber men hade missat rabarbersäsongen så det var därför jag provade. Men vi använder oss gärna av lokala råvaror så det är absolut något jag kan tänka mig att göra igen. Kanske johannesört, stenrot eller lingon? Det finns ju så mycket som växer här som går att använda.

Vad gör du med rabarbern nu?

– Den har tvättats och skurits och nu ligger en första sats rabarbersnaps för lagring. Jag får väl döpa den till "Gnesta tillsammans" när den är klar, efter facebookgruppen!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!