Herrekipering lämnar Södertälje för Gnesta

Klädbutiken Pålssons herrekipering lämnar Södertälje och flyttar till Storgatan i Gnesta, en ort med "mycket bättre atmosfär" enligt ägaren Olof Einarsson.

Pålssons herrekipering flyttar från Södertälje till Östra storgatan i Gnesta. Just nu pågår renovering av lokalen.

Pålssons herrekipering flyttar från Södertälje till Östra storgatan i Gnesta. Just nu pågår renovering av lokalen.

Foto: Henrik Norling

Gnesta2019-08-27 07:00

Nyligen rapporterade Länstidningen i Södertälje om butiken Pålssons herrekipering, som lämnar sin lokal på grund av allt för hög hyra.

Ägaren Olof Einarsson bor i Stockholm, men har tack vare en sommarstuga i Mölnbo bra koll på Gnesta, berättar han.

– Det ska bli fantastiskt kul att byta Södertälje mot Gnesta. Det är en mycket bättre atmosfär i Gnesta, mer avslappnat och vänligt, säger Olof Einarsson.

Att det är något mindre folk ute och strosar en vardag i Gnesta oroar honom inte. Klädbutiker av den här typen lever mer på stamkunder än på förbipasserande, säger han.

– Det är ju ett helt annat kundunderlag som inte har lika stark ekonomi i Södertälje nu jämfört med för tio år sedan, och hyrorna har inte anpassats därefter. Mina kunder har flyttat från stan, bland annat till Gnesta och Trosa.

– Mina stamkunder kommer till stor del att följa med oss till Gnesta. Hyrorna är astronomiskt mycket mindre också, säger Olof Einarsson, som hoppas kunna slå upp portarna strax innan jul.

Ny adress blir Västra storgatan, i samma hus som Handelsbanken. Tidigare hade ett byggföretag sitt kontor där, men det har stått tomt det senaste året.

Ingvar Siljendal, ordförande i den bostadsrättsförening som hyr ut lokalen, är mer än nöjd med den nya hyresgästen.

– Det är kul att det blir en herrekipering för det har vi faktiskt saknat i Gnesta, så där hade vi tur, konstaterar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om