Klimatsmart käk i Gnestaskolor

Vegetariskt och närodlad ekologisk mat står på menyn för Gnesta kommuns skolelever den här veckan. Projektet Mat för Frösjön ska visa att det går att göra världen lite bättre genom ändrade matvanor.

GNESTA2012-09-18 22:37

Gnesta Kommun och Art Lab Gnesta driver gemensamt projektet som inspirerats av den EU-finansierade forskargruppen Beras arbete för Östersjön.

- Vi har omsatt det lokalt och syftet är att se vad vi kan göra för den försurade miljön i Frösjön här i Gnesta, berättar Signe Johannessen, projektledare på Art Lab Gnesta.

Närodlad ekologisk och framförallt vegetarisk mat står uteslutande på menyn och projektgruppen hoppas hela samhället ska haka på matlagningstrenden.

- Alla får skicka in sina bästa recept till oss. I slutet på september drar vi en vinnar som får en exklusiv lyxmiddag i Art Lab Gnestas stora konsthall, säger Johannessen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om