Kommunal simhall stänger när privata håller öppet

Stammisen Sune Engström är kritisk mot att kommunen stängt simhallen, och pekar mot grannkommunerna som fortfarande håller öppet.

Sune Engström, som brukar träna på Freja flera gånger i veckan, är besviken på beslutet att stänga verksamheten.

Sune Engström, som brukar träna på Freja flera gånger i veckan, är besviken på beslutet att stänga verksamheten.

Foto: Henrik Norling

Gnesta2020-11-09 18:05

– Det är tråkigt det här med simhallen. Det är konstigt att man kan tolka situationen så olika, säger Sune Engström.

Han bor i Gnesta och brukar gymma tre gånger veckan på Freja bad & gym. Oftast hinner han med ett pass i bassängen per vecka också. Nu får han träna någon annanstans under november månad.

– Det har varit betydligt lugnare nu under coronan. Jag upplever det som att folk håller avstånd, och jag har inte hört att någon har blivit smittad, säger Sune Engström.

Han har noterat att badhusen i Trosa, Nyköping och Oxelösund fortfarande håller öppet, och frågar sig varför inte Gnesta kommun kan göra likadant.

– Det är våra förtroendevalda som beslutat det här. Man gör ju det med syftet att hejda smittspridningen. Jag har full förståelse för att man agerar som man gör, säger Malin Broquist, fritidschef på Gnesta kommun.

Hon poängterar också att simskolan för barn fortsätter som vanligt, och att alla som har kort får det fryst medan hallen håller stängt för allmänheten. Just nu är det sagt att de lokala restriktionerna ska gälla fram till den 26 november, men hur det kommer se ut då är förstås svårt för någon inblandad att sia om.

Det finns en stor skillnad mellan Gnesta och de andra tre grannkommunerna, nämligen att badet drivs i kommunal regi. Safiren i Trosa drivs av ett lokalt företag, och Hjortensbergsbadet i Nyköping och Ramdalens sportcenter i Oxelösund drivs av företaget Medley.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!