Bland annat närvarande oppositionsrådet Ann-Sofie Lifvenhage (M) som initierade mötet. Lifvenhage säger att hon efter mötet känner sig trygg i det beslut man tagit om detaljplanen för Vängsö flygfält.
– Mötet med flygklubben var informativt och vi fick svar på våra frågor kring verksamheten och hur de ser på sin framtid. Svaren ligger helt i linje med den anmälan om småskaligt flygfält som gjordes enligt miljöbalken år 2000, säger hon.
Anledningen till att de tre kommunalråden valde att svara som de gjorde, vilket var att inte svara på de frågor som de fyra Gnestaborna ställt, har en enkel förklaring enligt Lifvenhage.
– Vi har valt att svara utifrån fakta i frågan och avstått från spekulationer.
De tre kommunalråden valde också att svara tillsammans eftersom det inte finns någon politisk oenighet i frågan förklarar hon. Lifvenhage tycker att kommunen har nytta av flygfältet, som om sommaren har patrullerande flyg som spanar efter skogsbränder och kan hjälpa till med exempelvis djursök, vilket var fallet i somras när några kor försvunnit. Hon tycker också att man ska se personer som utnyttjar flygklubben som potentiella Gnestainvånare. Klubbens miljöpåverkan i dagsläget är Lifvenhage heller inte så orolig för.
– Deras totala utsläpp är tillsammans motsvarande vad 38 bilar släpper ut per år. Jag ser att fördelarna väger över i det läget.
Kommunalrådet Johan Rocklind (S) bekräftar att det finns en politisk enighet bakom detaljplanen. Han tycker att det är tråkigt att det finns ett motstånd mot vad han menar är flygklubbens försök att överleva.
– Det finns inga andra hot som ligger i luften. Det finns inget fog för att anta en utveckling mot privata jetflygplan, konstaterar han.
Den 4 mars kommer Gnesta kommun att bjuda in brevskribenterna och flygklubben till ett möte för att räta ut eventuella frågetecken.