Först drog renoveringen ut på tiden och när allt var klart och planerna för tillbakaflytten redan var gjorda såldes hela bygget. Men för en månad sedan, flyttade Liljedalsköket till de tomma lokalerna på Åsbackaskolan.
– Det känns bra att vara här, säger Karin Geiborg, kökschef på det som numera går under namnet Åsbacka kök, men påpekar att det tar ett tag att jobba in sig och få allt på plats.
En av fördelarna jämfört med trängseln på Frejaskolan är att personalen har ett eget omklädningsrum. I köket på Freja kunde det även bli väldigt trångt i kylutrymmena, något som det tidigare skyddsombudet Gunilla Enlund anmälde till arbetsmiljöverket i april i fjol.
Men enligt Karin Geiborg går köket på Åsbacka inte att jämföra med köket på Liljedalshemmet, vilket är avsevärt mycket större. Samtidigt anser hon att det här är en betydligt bättre lösning än ett av de andra förslag som varit uppe de senaste åren: att bygga ut köket på Frejaskolan för att rymma båda verksamheterna.
– Ingen av oss tyckte väl att det var en så god idé, vi var ju tvungna att samköra maten, säger hon.
I vanliga fall har äldreomsorgen och skolmatsalarna skilda matsedlar, men när maten till Frejaskolans elever och till Frustuna gården och Liljedalshemmets boende lagades i samma kök var inte det alltid möjligt.
Men att servera samma mat var inte heller alltid ett alternativ eftersom önskemål och kostvanor skiljer sig åt över generationerna. Så när skoleleverna serverades pasta kunde de äldre få potatis till i övrigt liknande maträtter.
– En del fungerade, annat inte, säger Karin Geiborg, som är glad att slippa anpassa maten efter skolkökets behov.