Den 13 januari upphörde regionaltåget som brukat gå klockan 16.50 från Stockholm och ankomma Gnesta 17.24. Som orsak angavs sjukskrivningar hos den kinesiska operatören MTR.
"Jag förstår att vi har befunnit oss i en ovanlig situation, men det är konstigt att prioritera bort ett tåg som många är beroende av", skriver den besvikne dagpendlaren Benny Norberg till tidningen.
"Efter några veckor", enligt Norberg, satte MTR in ersättningsbussar, men även med sådana tar resan mellan stationerna numera uppåt 70 minuter, att jämföra med 34 minuter tidigare.
– Vi vet att detta är en viktig pendlaravgång. Vi har försökt att freda den och välja bort någon annan avgång. Men i detta komplexa logistikpussel skulle det leda till totalt sett fler inställda avgångar, säger Katarina Myrberg på presstjänsten hos regionala Mälardalstrafik, som upphandlar trafiken.
Hittills har det stått på Mälartågens hemsida att trafikreduceringarna gäller till och med i morgon. Men efter tidningens frågor ändrades det till 18 februari.
"Jag betalar för en tjänst som inte uppfylls, vad mer kan jag säga?" skriver Gnestabon Norberg, som påpekar att situationen är värst för resenärer som ska till Flen eller Katrineholm, "för att inte tala om Vingåker och Hallsberg där avgången är inställd."
Är det önskvärt att Mälartåg har så här kort framförhållning?
– Det är en så väldigt speciell situation som vi lever i just nu med smittspridningen. Det är lite grand att vi gillar ju läget, säger Katarina Myberg.