Mordet på gnestabon tas upp i krimserie

15 år har gått sedan Robert Ejerot mördades i sin lägenhet i Gnesta. Nu visas ett tv-inslag om fallet.

För femton år sedan hittades Robert Ejerot död i sin lägenhet.

För femton år sedan hittades Robert Ejerot död i sin lägenhet.

Foto: Rikard Laving/Arkivbild

Gnesta2020-09-17 20:10

Robert Ejerot hittades död i badkaret i sin hyreslägenhet den 6 juli 2005. Upptäckten gjordes när fastighetsskötaren åkt till lägenheten i hopp om att få svar på varför mannen inte betalat hyrorna i tid. Nu, 15 år senare, har Viaplay gjort ett längre specialavsnitt om fallet.

Börje Carlsson, tidigare kriminalinspektör, var en av de personerna som var med under de första dagarna innan Nyköpingspolisen tog över fallet. 

– Det jag minns är att vi gjorde förhör med hyresvärden. I ett första skede åker man alltid ut till brottsplatsen för att kolla så att uppgifterna är riktiga och ser till att teknikerna kommer igång och tar hand om brottsplatsen. Sedan kör man igång någon form av mordspaning. Jag var med som någon form av konstgjord andning innan de andra tog över, säger han.

Tre personer – en kvinna och två män dömdes till livstids fängelse för mord.

– Det som är unikt med det här är att tre personer blev dömda. Det är uppenbart att en person inte var med när Ejerot oskadliggjordes. Han försvann tidigare och kvinnan och mannen var de som var kvar. Men alla uppdrag som vi klarar upp och löser är en fjäder i hatten.

Senare i utredningen framkom det att Robert Ejerot legat död i badkaret i flera månader. 

Hur vanligt har det varit att du stött på liknande fall?

– Det här händer alltför ofta. Jag jobbade som polis i 46 år och från 1979 var jag på krim och jobbade med grova brott. Jag skulle säga att det nästan uteslutande under den tiden handlade om 50-60 sådana här fall.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!