Mycket kul för barn i Gnesta att välja på i sommar

Gröna Lundbesök, paddling, filmklubb, Color Obstacle Rush, grillkväll, dansvecka eller bowling? Det är några aktiviteter som kommunen ordnar för barn och unga i Gnesta i sommar – allt är gratis.

Grillkväll, dans, paddling, bowling eller ett besök på Gröna Lund _ det finns en hel del att välja på bland kommunens sommarlovsaktiviteter.

Grillkväll, dans, paddling, bowling eller ett besök på Gröna Lund _ det finns en hel del att välja på bland kommunens sommarlovsaktiviteter.

Foto: Amelie von Essen, KGZ Fougstedt, Sandra Nordin, Magnus Grimstedt, Niklas Holm

Gnesta2019-06-02 07:15

På måndagen öppnar möjligheten att anmäla sig till någon av kommunens alla sommarlovsaktiviteter, som är till för barn och unga mellan 6 år till 19 år.

Kommunen har fått pengar av Socialstyrelsen för att kunna ordna med aktiviteterna.

– Det är lite drygt 130 000 kronor vi fått i bidrag att göra roliga saker för. Aktiviteterna är gratis för alla deltagare, säger Klas Jervskog Turner, som är enhetschef för kulturskolan, KomTek och fritidsgården och en av dem som ordnat med sommarlovaktiviteterna.

Det är fjärde året som de arrangeras.

– Vi har tagit med sådant som är populärt och sådant som kanske är en ögonöppnare, och vi vill ha både lättillgängliga och lite smalare aktiviteter som ändå lockar sin målgrupp.

I år har man satsat på något färre aktiviteter än tidigare.

– Vi har i stället valt att låta aktiviteterna kosta lite mer. En sak vi dragit lärdom av sedan tidigare år är att om det finns mat med i bilden, tycker ungdomarna det är jättebra. Ska man locka dem ska det finnas mat, typ en grillkväll med hamburgare eller en tacobuffé till bowlingskvällen, säger Klas Jervskog Turner.

Alla barn som är under 18 år måste anmälas av sin förälder via kommunens hemsida.

– Anmäl er gärna till flera aktiviteter, man kan söka till allt om man vill.

Något man dock inte behöver anmäla sig är den sommarfest som kommer anordnas den 16 augusti.

– Det blir en avslutningsfest för alla, och den håller vi på och planerar nu och bokar band och annat kul till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om