Ny bollplan invigdes med lärarbatalj

För över ett år sedan blev eleverna på Dansut av med sin fotbollsplan. På måndagen var det dags för invigning av den nya planen på skolgården.

Foto: Henrik Norlind

Gnesta2019-04-29 16:05

Eleverna hängde över det låga planket och att säga att den nya planen har varit efterlängtad är sannolikt en underdrift. De fick dock hålla sig till tåls några minuter, då det var lärarna som fick premiärspela på det röda underlaget.

Tur då, att det bjöds på isglass under tiden.

– Det här är verkligen något som eleverna har sett fram emot, konstaterar Jenny Wolf, biträdande rektor på Dansutskolan.

Vilka som gick segrande ur lärarnas match var oklart, men publiken fick bland annat jubla över ett läckert klackmål.

Det var bygget av den nya förskolan Fågeldansen, intill Dansut, som tog den gamla grusplanen i anspråk. När förskolan blev färdig förra året kunde dock barackerna på skolgården tas bort, och en ny så kallad multiplan med både mål och basketkorgar byggas.

– Eleverna har spelat mycket spontant på asfalten, men för ordentligt bollsportande krävs det ju en plan. Det är ett jättebra sätt att umgås och ett alternativ till all skärmtid också, tycker Jenny Wolf.

– Vi kommer också kunna använda planen under idrottslektionerna, säger rektor Malin Palmer Andersson.

Bristen på någonstans att spela boll har varit något som tagits upp på elevrådet flera gånger den senaste tiden.

– De flesta gillar ju att spela fotboll, och många ville ha en multiplan, berättar Leia Lyngsie, ordförande i elevrådet på Dansutskolan.

Är det något annat ni saknar på skolan?

– Nej, jag tycker faktiskt att vår skolgård är ganska bra, säger Leia Lyngsie.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om