Vilken typ av mat kommer ni att laga?
– Vi har tagit fram en lista med maträtter från hela världen, har plockat lite här och där.
När kommer det att stå klart?
– Preliminärt öppnar vi i april nästa år, om vi inte är klara tills dess blir det i augusti. Vi går steg för steg så att allt blir rätt. Vi är redan försenade ett år, mest på grund av privata skäl, men det har också varit svårt att hitta en lämplig arkitekt och byggnadsansvarig. Till slut hittade jag en person, han kommer och inspekterar allt en gång i veckan. Det går bra men jag bygger själv, allt utom el och vatten.
Har du byggt något i den storleken förut?
– Huset jag bor i var halvfärdigt när jag köpte det, jag färdigställde det själv. Sen har jag byggt ett garage här också. Det här är det tredje projektet. Det svåraste, markarbetet, är klart, sen kommer byggsatsen, det är som lego.
När vi gjorde en intervju med dig för fyra år sedan jobbade du som tunnelbanechaufför i Stockholm, parallellt med att du drev café-vagnen på Stora torget. Gör du det fortfarande?
– Jag jobbar kvar. Det är min son som jobbar på Vackerby café nu. Han har gått ut gymnasiet med kockutbildning och det är han som ska driva det här stället sen.
Hur kommer det sig att du bestämde dig för att göra det här?
– Det ligger i generna – både min pappa och båda bröderna har restauranger. Samtidigt var det min dotters dröm, hon pluggade till kock men gick bort i cancer. Det är hennes dröm som vi vill uppfylla, det är det som driver oss mest. Sen är det också bra för samhället att det kommer någonting nytt.