Under gårdagen besökte kommunalrådet Ann-Sofie Lifvenhage (M) och flera tjänstemän den dagliga verksamheten i Gnesta under ledning av dess chef Pernilla Karlsson. Protestlistor med namnunderskrifter mot planerna på att dra in tjänster i musikverksamheten försökte överlämnas.
– Vi vet inte vad som ska hända om inte handledarna Anna Krantz och Magnus Holmén får fortsätta jobba här, säger Ann-Louise Karlsson som varje vecka deltar i musikverksamheten.
Hon är en av dem som inte kan förvärvsarbeta på grund av ett funktionshinder och är beroende av den dagliga verksamhetens utbud. Både anställda och brukare befarar en kvalitetssänkning av musikverksamheten om den inte får ledas av professionella handledare.
SN träffar Jimmy Pettersson, Marie Bergroth och Ann-Louise Karlsson som bland annat lärt sig spela instrument som trummor, munspel, gitarr och klangspel, detta under ledning av handledarna vars tjänster nu kan komma att dras in. Trion är överens om att de inte kan spela tillsammans utan handledarna.
– Jag blir alldeles lugn i kroppen på onsdagar när jag ska spela, säger Jimmy.
– Jag älskar musik. Allt som hörs och låter! säger Ann-Louise.
Kvalitén i daglig verksamhet är väldigt beroende av arbetshandledarnas kompetens. Ett kvitto på det är att både Powerteatern och coverbandet Work It Out har fått fina recensioner, bland annat efter spelningar i Solåkrabyn och Gnesta kulturfestival.
– Jag har kommit till en viss nivå nu. Jag kommer strejka om Anna och Magnus försvinner, säger Jimmy Pettersson.