I förra veckan gav åklagaren direktiv för hur förundersökningen, som gäller ärekränkning, ska göras.
– Det ska hållas ett antal förhör. Sen får vi se vad åklagaren beslutar efter det, säger Urban Schill, förundersökningsledare på polisen i Nyköping.
När förhören ska hållas, eller vilka som ska höras, vill han inte säga.
– Så snart som det bara är möjligt, det är bäst för alla parter.
Rektorn på skolan uppger att två utredningar har gjorts internt på skolan: dels har den kränkande behandlingen utretts, dels har en genomlysning av eventuella organisatoriska brister gjorts.
– Vi har sett saker som vi måste bli bättre på i framtiden, säger hen.
Den första polisanmälan mot läraren kom från föräldrar till elever i den lågstadieklass läraren undervisade i, men även rektorn har lämnat in en polisanmälan.
– Felet i mina ögon är inte skolans utan lärarens, men så enkelt är ju inte livet. Det är klart att ingen är felfri när sådant här händer, säger hen.
Rektorn menar att det kan ha funnits saker som borde ha upptäckts tidigare, och målsättningen med den genomlysning som nu gjorts är att hitta system som förhindrar att det går lika långt i framtiden.
– Det är ju mitt och skolans ansvar att eleverna har en trygg studiemiljö och uppenbarligen har vi brustit, säger hen.
Den polisanmälda läraren är inte längre i tjänst.
– Hen var provanställd och kommer inte få någon fast anställning hos oss, säger rektorn.
Berörda föräldrar har informerats löpande, och skolan har också tagit hjälp av en extern psykolog som tittat på hur eleverna i klassen påverkats av händelsen.